Миризбата од јадењето после готвење, особено ако сте готвеле кромид, многу долго се задржува во домот.
За затнатиот одвод од кујнскиот мијалник може да употребите смеса од половина филџанче сода бикарбона и филџанче киселина (оцет).
За добро испукани пуканки со одличен вкус најдобро е пченката да ја чувате во фрижидер или замрзнувач.
Рибата се знае дека најдобро и најздраво е да се пече во алуминиумска фолија во загреана рерна, но кога сакаме пржена да ја консумираме, сведоци сме на миризбата која се шири насекаде низ домот.
Ако течноста во која сте печеле месо малку загорела и има горчлив вкус, а месото сѐ уште не е допечено ...
Во 1956 година, славната Грејс Кели се повлекла од актерството и стапила во брак со Принцот Рение од Монако.