Позитива, Поучни приказни

За сите оние кои го сакаат Божиќ...

03 јануари, 10:43

Во овој период од годината насекаде околу нас се чувствува магијата на Божиќ, денот на Христовото раѓање.

За да ви го разубавиме денот и да ви доловиме дел од магијата, дозволете да ви раскажеме една едноставна приказна за Божјата милост и љубов.

Една ноќ еден човек сонувал многу необичен сон, сонувал како чекори по песочна плажа заедно со Бог, а пред себе ги гледа сите поважни моменти од својот живот.

Додека пред очите му се менувале сликите од минатото, човекот забележал дека речиси секогаш покрај неговите биле и стапалките на Бог, кој го следел секој негов чекор.

Само во неколку животни ситуации, и тоа во најтешките, човекот забележал само еден пар стапалки.

Тоа многу го натажило па го прашал Бог зошто цел живот бил покрај него, а во најтешките мигови го оставал сам.

На тоа Бог му одговорил: „Мое драгоцено чедо, никогаш не сум те напуштил. Ако во најтешките мигови од животот забележа само еден пар стапалки, тоа е затоа што токму во тие мигови не те оставив да чекориш туку те носев во своите раце”.

 


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 6501 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

4 Октомври

4 Октомври

Во 1883 - та година возот Ориент Експрес го започна своето прво патување.

© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус