Јајца полнети со кајмак

01 јуни, 02:40

 

 

 

 

 

 

Потребно време: 40 минути

10 јајца варени
5 лажици кајмак
200 мл. кисела павлака
магданос
масло
лебни трошки

Земете 10 варени јајца и пресечете ги на половина. Извадете ја жолчката и ставете ја во посебен сад. Во садот додадете 5 лажици кајмак и ситно исечкан магданос. Добро измешајте ја смесата и со истата пополнете ја средината на белката. Во тава ставете путер на дното, додадете ги полнетите белки и прелијте ги со кисела павлака. На крај додадете лебни трошки над павлаката и оставете да се пече во рерна околу 10 минути. 

Се сервираат ладни.


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 4648 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

28 април

28 април

Денеска се одбележува 50 годишнината од постоењето на Битолски весник.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус