Поучни приказни

Велигденска приказна

Велигденска приказна
11 април, 00:02

Оваа едноставна животна приказна ќе ви открие дали сте богати или сиромашни и ќе ве научи што всушност значи да си богат.

За сите оние кои го сакаат Божиќ...

За сите оние кои го сакаат Божиќ...
03 јануари, 10:43
Во овој период од годината насекаде околу нас се чувствува магијата на Божиќ, денот на Христовото раѓање.              

Што ќе ми подариш тато?

Што ќе ми подариш тато?
26 август, 09:10

На денот на својот 11-ти роденден девојчето од љубопитност го праша својот татко што ќе ѝ подари за 15-от роденден. „Има многу време до тогаш.“ - одговори татко ѝ. 

Куќата со златни прозорци

Куќата со златни прозорци
22 јули, 07:03

Љубовта, топлината на домот создадена од семејството и звуците на смеа и радост се оние кои прозорците ги обојуваат со златна боја. Ништо повеќе и ништо помалку од тоа.

Приказна за изгубениот син

 Приказна за изгубениот син
17 јули, 09:48

Еден човек имал два сина. Кога пораснал, помладиот син му рекол на својот татко:


Прва  «  1  2  3  4  5  » Последна

НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус