Репортажи

Калишта – дом на ретка исцелителна икона

Калишта – дом на ретка исцелителна икона
28 август, 04:11

Токму овде, и на ни едно друго место во Македонија, е домот на единствената икона каде Мајката Божја е  насликана во црна облека и со црно лице, а и детето Исус е црно.

Вруток – изворот на Вардар

Вруток – изворот на Вардар
24 август, 07:14

Вруток е надалеку познатиот карстен извор на најголемата и најдолга река во Македонија, реката Вардар. 

Чинарот – најстарото дрво во Македонија

Чинарот – најстарото дрво во Македонија
15 јули, 00:30

Чинарот – дрво старо повеќе од 6 века. Според легендите и преданијата охридскиот чинар го засадил Свети Климент Охридски уште во деветтиот век.

Кожуф

Кожуф
12 јануари, 07:46

Природната планинска убавица Кожуф која се наоѓа на 40 км. од градот Гевгелија, плени со својата убавина и едноставност.

Водопадот Дуф во село Ростуше – рај за очите

Водопадот Дуф во село Ростуше – рај за очите
18 декември, 04:54

Кога станува збор за реки и водопади кои се распространети по целата наша територија, природата била несебична и не се штедела. 


Прва  «  1  2  3  4  5  » Последна

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

14 април

14 април

На денешен ден се навршуваат 17 години од смртта на Видое Подгорец, еден од најплодните македонски писатели, поет, романсиер, патописец и раскажувач.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус