Убави нешта

Волшебни снегулки

Волшебни снегулки
09 јануари, 13:04
Сте се запрашале ли некогаш како изгледаат снегулките, каква форма имаат, колку краци и како се распоредени?             &

Есенски бајки – фотографии за убав ден

Есенски бајки – фотографии за убав ден
30 септември, 06:27
Неверојатните трансформации на природата се најзабележливи токму во есен и не може, а да не ја забележиме убавината која нè опкружува. Фотографот Алекс Гриншпан направи прекрасна серија фотографии преку кои ја долови неповторливата убавина на есента.    

Прекрасните бои на есента

Прекрасните бои на есента
30 септември, 06:17

Есента е годишно време кое е обоено со најмногу бои. 
Насекаде преовладуваат прекрасни нијанси на црвена, портокалова, кафеава, жолта и златна боја.

Виножита од есенски бои

Виножита од есенски бои
30 септември, 00:04

Разноликоста на боите предизвикува воодушевување кај секој, таа е рај за очите и дава посебен мир во душите, а токму поради неа многумина есента уште ја нарекуваат и виножито од бои.

Црвено јајце – симбол за Велигден

Црвено јајце – симбол за Велигден
11 април, 00:03

Велигденските јајца најубаво е да се сварат на денот Велики четврток бидејќи така ќе можат да седат подолго време од вообичаено, без при тоа да се расипат.


Прва  «  1  2  3  4  5  » Последна

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус