Кујна

Варени ѓевречиња

07 февруари, 08:30

Од состојките се меси меко тесто и  се дели на мали топчиња.

Секое топче се сучи со рацете и се спојуваат краевите да се добие форма на мало ѓеврече.

Вака подготвените ѓевреци се ставаат во зовриена вода, во која претходно сме додале лажица мед.

Ѓевреците кратко се варат, околу 1 минута, додека малку да надојдат и да се кренат на површина на водата.

Секое ѓеврече се посипува со сусам од двете страни и се редат во плех намачкан со масло.

Се печат на 200° Ц околу 20 минути, или додека заруменат.

 


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 5744 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

2 Мај

2 Мај

Во 1975 година во Лондон е роден познатиот фудбалски професионалец Дејвид Бекам.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус