Разгледници

Нешта кои не сте ги знаеле за Македонија

Нешта кои не сте ги знаеле за Македонија
24 јули, 06:52
На повеќето страници испишани со факти за Македонија, покрај другото ќе наидете и на следното: „Македонците не ги користат тротоарите за пешаци, туку за паркирање”. За нас ништо чудно, но за светот ова е и повеќе од необичен и интересен податок.

Македонската пеперутка

Македонската пеперутка
09 јули, 06:57

Ова е Македонија низ филиграните, пеперутките кои раскажуваат за духовноста, традицијата, умешноста и љубовта на нашите мајстори на филигранството.

Најубавите разгледници

Најубавите разгледници
07 јули, 07:00

Денешните разгледници се некои од најубавите делови од Македонија, сликани во моментите кога се капат во светлина.

Како изгледа Охрид навечер

Како изгледа Охрид навечер
16 мај, 07:17

Штом ноќта падне „Градот на светоста“ изгледа токму вака...

Македонско сликарство

Македонско сликарство
16 април, 05:23

Денешните разгледници се посветени токму на уметникот кој со својата четка пренесе дел од духот на оваа земја врз сликарското платно, доајенот на современото сликарство, Лазар Личеноски.

 

 


ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

13 Јуни

13 Јуни

Во 1953 година во Денвер, во Колорадо, е роден актерот Тим Ален Дик.

© 2021 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус