Домашен вињак од вино и рум
16 октомври, 10:52
Состојки:
1 литар црвено вино
500 гр. шеќер
3 ванили
1 екстракт од малина или чоколадо
2 лажици рум
Подготовка:
Во тенџере на оган се става виното да вари додека да зоврие. Откако ќе зоврие се става шеќерот и повторно се остава да се вари додека да се стопи шеќерот.
10 минути пред тенџерето да се тргне од оган, во течноста се ставаат ванилите, екстрактот и румот. Смесата убаво се меша и се трга од оган.
Вињакот треба да е малку густ но не премногу, се остава малку да се излади и се собира во шише.
За сите убави моменти во вашиот живот наздравете со овој прекрасен, вкусен, домашен вињак!
извор: Мој Портал
автор: Jakimova Jasmina
Оваа вест е прочитана 4188 пати.
Додади коментар