Мали кујнски совети

Што да правите со лошите кори?

23 јули, 06:25

Кога испробувате нови рецепти, се случува корите да не ги испечете убаво. Наместо да се разочарувате и да ги исфрлите, можете да направите вкусни бомбици. Искршете ја кората на ситни парченца и ставете ја во поголем сад, додадете пудинг сварен со млеко и 1-2 чоколади за готвење. Состојките добро измешајте ги и од нив направете мали топченца. Може веднаш да ги валкате во кокос или мелени ореви. Или ставете ги да замрзнат и едно по едно мрцкајте ги во чоколада. Поради ладноста на точенцата чоколадата веднаш ќе се стврдне.


автор: Stojkoska Monika

Оваа вест е прочитана 2284 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

29 април

29 април
Во 1958 година е родена прекрасната Мишел Фајфер, холивудска актерка која се прослави со улогите во филмовите „Лице со лузна” (каде глумеше покрај Ал Пачино), „Враќањето на Бетмен&rd
© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус