Најубавите албино животни

12 декември, 00:05

Албинизмот е вродено нарушување кое се карактеризира со недостаток на пигментот меланин.

Поради овој недостаток, кај некои луѓе и животни се јавува невообичаена бела боја на кожата, косата, пердувите и слично.

Албино животните се вистинска реткост и атракција, а во некои култури се сметаат за свети животни.

Ова се само дел од најубавите албино животни.

 

albino paun, albino zivotni, албино животни

albino zebra, albino zivotni, албино животни

albino lalovi, albino zivotni, албино животни

albino ververicka, albino zivotni, албино животни

albino tigar, albino zivotni, албино животни

albino zirafi, albino zivotni, албино животни

albino nosorog, albino zivotni, албино животни

albino lavovi, albino zivotni, албино животни


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 8894 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус