Животен стил, Кујна, Рецепти
Обланда
28 февруари, 07:52
Прв фил:
6 белки
250 гр. шеќер во прав
200 гр. мелени бисквити
2 – 3 лажици какао
Втор фил:
6 жолчки
250 гр. шеќер во прав
1 маргарин
150 гр. сечкани ореви
100 гр. суво грозје
Првата кора од готовите обланди се става наопаку и над неа се нанесува половина од вториот, кафеав фил.
Над него се става втората кора од обландите.
Над обландата се нанесува половина од првиот, жолт фил, потоа, повторно се става обланда, па преостанатиот кафеав фил, обланда и преостанатиот жолт фил.
Најгоре се става последната кора и обландата се става во фрижидер за да се стегнат филовите.
Потоа се сече на коцки и се послужува.
извор: Мој Портал
автор: Jakimova Jasmina
Оваа вест е прочитана 3558 пати.
Додади коментар