Животен стил, Кујна, Мали кујнски совети

Зачувајте ја свежата боја на зеленчукот

03 февруари, 07:48

Брокулата, морковот, грашокот и другите видови зеленчук ќе ја задржат природната боја ако при варењето ги ставите во зовриена, солена вода и ги варите на умерена температура, без да го покриете тенџерето.

 


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 2311 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

18 Мај

18 Мај
Во 1872 година во селото Влахи, Мелничко, во Пиринска Македонија, денешна Бугарија, е роден Јане Сандански, еден од најистакнатите македонски револуционери, познат и почитуван војвода и одличен раково
© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус