На денешен ден

28 август

28 август
28 август, 00:01

Во 1969 година, во Ванкувер е роден Џејсон Пристли, холивудски актер и режисер.

27 август

27 август
27 август, 00:01

Во 1976 година, во Австралија е роден Марк Вебер, љубител на брзото возење кој се пронајде себеси во Формула 1.

26 август

26 август
26 август, 00:01

Животот го посвети на несебичната грижа за сиромашните и болните, постојано покажувајќи ја својата љубов кон ближниот.

25 август

25 август
25 август, 00:01

Во 1930 година, во Шкотска е роден Сер Шон Конери, актерот кој остави посебен белег во историјата на Холивуд.

24 август

24 август
24 август, 00:01

Неговите дела се преведени на многу светски јазици, а неговото најдоброто дело „Алхемичарот” е една од најпродаваните книги во историјата на пишаниот збор, преведена на 70 јазици, добитник на Гинисов рекорд за најпродавана книга од автор кој сè уште е жив.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

18 Мај

18 Мај
Во 1872 година во селото Влахи, Мелничко, во Пиринска Македонија, денешна Бугарија, е роден Јане Сандански, еден од најистакнатите македонски револуционери, познат и почитуван војвода и одличен раково
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус