Чорба од карфиол
17 април, 05:44
Состојки:
1/2 кг. карфиол
зачини
малку млеко
шолја јогурт
1 јајце
Подготовка:
Карфиолот, иситнет на парчиња, се вари во вода во која додаваме неколку лажици млеко.
Кога ќе омекне, карфиолот се пасира со миксер и се враќа во водата во која се вареше.
Додаваме ловоров лист, сол, мешан сув зеленчук и мелен црн бибер по вкус.
Мало лажиче брашно се запржува со малку масло, па се додава во чорбата. Вариме уште 15 минути и ја оставаме чорбата малку да се излади.
Потоа, со постојано мешање додаваме смеса од жолчка изматена со шолја јогурт.
извор: Мој Портал
автор: Stojanovska Elena
Оваа вест е прочитана 5664 пати.
Додади коментар