Мистерии

Која е тајната порака во делата на Да Винчи?

Која е тајната порака во делата на Да Винчи?
21 февруари, 00:18

Љубителите на мистичното сигурно ќе уживаат во проучувањето на сликите на познатиот мајстор и откривањето на пораката која ја носат.

Чудата во Лурд се случуваат и ден денес

Чудата во Лурд се случуваат и ден денес
07 февруари, 00:02

Околу 2000  извештаи сведочат дека она што се случило во светилиштето не може да се објасни од медицинска гледна точка, односно дека луѓето за кои медицината нема лек, по излегувањето од светилиштето немаат никакви симптоми на болеста.

Мистериозниот Бермудски триаголник

Мистериозниот Бермудски триаголник
07 ноември, 01:26

Бермудски триаголник е име за областа која се наоѓа во водите на Атлантскиот Океан помеѓу Бермуда, Флорида и Порторико.

Кој се крие зад мистериозната слика?

Кој се крие зад мистериозната слика?
09 октомври, 06:34

Мистериите се насекаде околу нас. Се среќаваат во историјата, уметноста, религијата, архитектурата...

Виртуелна прошетка низ дворецот на Дракула

Виртуелна прошетка низ дворецот на Дракула
03 октомври, 05:37

Легендата за грофот Дракула никогаш нема да избледи. Малото гратче Бран во Трансилванија е домот на прекрасниот замок на Дракула, мистично здание кое гордо се издига над гратчето и тивко раскажува...


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус