Репортажи

Посетете ја Пониква - нашата воздушна бања

Посетете ја Пониква - нашата воздушна бања
10 декември, 01:33
Планините веќе се прекриени со снег и изобилуваат со чист воздух, воздух кој му станува верен пријател на секој посетител, но кога станува збор за екстремно чист воздух, воздух кој навлегува длабоко во секоја клетка од човековиот организам и до најмала ситница ја чисти и прочистува, тогаш секако мис

Рудникот Алшар – извор на потенцијална чиста енергија

Рудникот Алшар – извор на потенцијална чиста енергија
14 ноември, 07:00
Во рудникот, за кој постои огромна заинтересираност за испитувања од врвни светски стручњаци - геолози, регистрирани се десетици видови на минерали, од кои седум видови ги има само во Македонија и никаде на друго место во светот, а најпознат и најзначаен од сите нив се смета дека е лорандитот.

Светиот Јоаким Осоговски

Светиот Јоаким Осоговски
23 август, 00:24

Еден таков манастир во кој со сите почести се одбележува овој светол ден е и манастирот посветен на светецот Јоаким Осоговски кој се наоѓа во непосредна близина на Крива Паланка.

Лековитата вода во Манастирот Свети Пантелејмон

Лековитата вода во Манастирот Свети Пантелејмон
06 август, 00:04

Мештаните веруваат дека водата која извира во манастирот е света и лековита. Легендата за светата вода се пренесувала со генерации, а се памети и денес.

Делата на Свети Наум Охридски – Чудотворец

Делата на Свети Наум Охридски – Чудотворец
03 јули, 14:00

Денес го празнуваме споменот на Свети Наум Охридски – Чудотворец. Свети Наум Охридски е роден во првата половина на деветиот век.


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус