Кажете ми ...

04 март, 00:01

„Не кажувајте ми дека во светот има војни. 
Не кажувајте ми дека луѓето секојдневно умираат од глад. 
Не кажувајте ми дека луѓето меѓусебно се убиваат бидејќи не се поднесуваат. 
Не кажувајте ми дека луѓето едни со други се предизвикуваат и се прогонуваат. Туку кажете ми ШТО ПРАВИТЕ ВИЕ??? ШТО ПРАВИТЕ ВИЕ???” 

- Мајка Тереза


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 1603 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

11 август

11 август

Во 1999 година настанало потполно затемнување на Сонцето какво во Британија не било видено од 1927, а во Европа од 1990 година.

© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус