Рецепти

Супа со лук и коцкички леб

15 март, 08:23

3-4  чешниња лук се варат додека да омекнат, се пасираат, па се враќаат во водата во која се вареле.

2 јајца се матат со виљушка и се додаваат во водата со постојано мешање (не грижете се ако останат парчиња од јајцата, така и треба да биде).

Се додаваат зачини по вкус (сол, мешан зеленчук, црн бибер) и се вари уште 10 минути.

Кога супата ќе се свари, се додава и магданос.

Се служи со коцкички леб запржени во малку масло кои се ставаат во чиниите, па се прелеваат со топлата супа.

 


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 2705 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

26 април

26 април

Во 1992 година денарот стана официјална валута на Република Македонија.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус