Мали кујнски совети

Што да правите кога јадењето е пресолено

Што да правите кога јадењето е пресолено
10 февруари, 04:07

Ако при готвењето сте ставиле премногу сол, додадете малку

Тесто кое убаво се сучи

Тесто кое убаво се сучи
14 јануари, 07:37

Тестото кое содржи јајца не ви се расукува добро бидејќи е многу еластично? 

Посно тесто за кифли

Посно тесто за кифли
10 декември, 06:23

Посните кифли честопати ја немаат онаа мекост и добар вкус како кифлите од тесто со јајца и млеко.

Како најлесно да ја исчистите вашата рерна?

Како најлесно да ја исчистите вашата рерна?
14 октомври, 00:02

Бидејќи рерната најчесто се употребува, треба и почесто да се чисти.

Како најлесно да излупите варено јајце?

Како најлесно да излупите варено јајце?
17 август, 00:06

Варените јајца лесно ќе се лупат ако во водата во која се варат се додаде една лажица сол.


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус