Откритија

Не ве засега загадувањето на планетата? Погледнете го ова!

Не ве засега загадувањето на планетата? Погледнете го ова!
03 јули, 11:00

Ако досега читавме и слушавме за штетата која постојано ѝ ја нанесуваме на природата, сега можеме јасно да ги видиме резултатите од нашето однесување.

Пронајдено е шише со еликсир на младоста

Пронајдено е шише со еликсир на младоста
25 јуни, 13:02

При ископување во југоисточниот дел на Њујорк, на место каде во минатото постоела германска пивница, пронајдени се стотици шишиња со различни пијалаци кои датираат приближно од 1850 година.

Сакате долг живот и добро здравје?

Сакате долг живот и добро здравје?
29 мај, 00:01

Едно истражување, објавено во журналот Psychological Science, покажа дека долговечноста е тесно поврзана со наоѓате на смислата на животот, односно цел која секој од нас треба да ја има пред себе.

НАСА штотуку откри вода на Марс?

НАСА штотуку откри вода на Марс?
12 февруари, 15:20

Најновите фотографии кои ги испратија сателитите кои се движат околу Марс со голема веројатност може да укажуваат на постоење на вода во течна состојба.

Откриена е најголемата пештера во Светот

Откриена е најголемата пештера во Светот
20 септември, 07:02

Никој до сега не можеше да претпостави дека на нашата Земјина топка постои нешто што е толку многу огромно, во кое можат да се сместат цели облакодери и градски улични квартови.


© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус