Убави нешта

Импресивна склуптура на Нелсон Мандела, најголемиот борец за мир

Импресивна склуптура на Нелсон Мандела, најголемиот борец за мир
23 април, 00:21

Прекрасната скулптура на Нелсон Мандела е поставена по повод 50 годишнината од неговото апсење.

Креативни и невообичаени прстени

Креативни и невообичаени прстени
25 март, 00:20

Традицијата на носење прстени која е стара околу 6000 години и ден денес е актуелна и применета.

Во минатото луѓето носеле прстени со цел да се истакнe социјалниот статус и да се зачува наследството во фамилијата

Традиционалната Hena уметност – Mehndi

Традиционалната  Hena уметност – Mehndi
11 март, 09:28

Привремената декорација на кожата која многу одамна се применува во Индија, Пакистан и Бангладеш, позната под името Mehndi, е уметност на исцртување на телото.

Холандија – земјата на лалињата

Холандија – земјата на лалињата
26 февруари, 08:40

Холандија, земјата која е светски позната по одгледувањето на лалето, секоја година од март до мај се трансформира во разнобојно виножито, се преобразува во неверојатно убаво море од бои. 

Кога хартијата се трансформира во убавина

Кога хартијата се трансформира во убавина
20 февруари, 09:20

Човечката креативност нема граници. Секој уметник има свои идеи и свој начин на изразување и од еден обичен предмет може да создаде уметничко дело.


© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус