На денешен ден

26 Септември

26 Септември
26 септември, 00:01

Во 1981 година е родена Серена Вилијамс, американска тенисерка рангирана на првото место на WTA листата.

25 Септември

25 Септември
25 септември, 00:01

Во 1968 година е роден Вил Смит, американски актер и рапер.

23 Септември

23 Септември
23 септември, 00:01

Во 1949 година е роден Брус Фредерик Спрингстин, американски пејач, гитарист и композитор.

22 Септември

22 Септември
22 септември, 00:01

Во 1958 година е роден Андреа Бочели, италијански пејач, писател и музички продуцент.

21 Септември

21 Септември
21 септември, 00:01

Во 1981 година е родена Никол Ричи, американски моден дизајнер и актерка.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

18 Мај

18 Мај
Во 1872 година во селото Влахи, Мелничко, во Пиринска Македонија, денешна Бугарија, е роден Јане Сандански, еден од најистакнатите македонски револуционери, познат и почитуван војвода и одличен раково
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус